Genç kuşaklara yaratıcı yazarlığı ve edebi çeviriyi sevdirmek, öğrencileri yabancı dil öğrenmeye teşvik etmek, öğrenilen yabancı dilde yaratıcı anlatım olanaklarını keşfetmeye yönlendirmek ve yazınsal yapıtlarla gençlere dil bilincini ve duyarlılığını kazandırmak amacıyla ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ  ile MÜTERCİM  TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ’nün ortak çalışması olan  İngilizce Öykü, Şiir ve Edebi Çeviri Yarışması düzenlenecektir.

YARIŞMACILAR YARIŞMAYA SADECE BİR DALDA VE BİR ESERLE KATILABİLİRLER

Son Katılım tarihi : 22 MART 2013

EDEBİ ÇEVİRİ DALI
“bir öykü ya da bir şiir çevirelim”

Bu ödüllü yarışmaya Edebi Çeviri dalında katılabilmek için gerekli olan koşullar

1. Katılımcıların 14-18 yaş grubunda ve Lise, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi ya da Özel Lise öğrencisi olmaları

2. Katılımcıların Kurul Üyelerince belirlenen metinlerden bir tanesini seçerek İngilizce’den Türkçe’ye ya da Türkçe’den İngilizce’ye çevirerek  göndermeleri

3. Çevirinin katılımcının kendisi tarafından yapılmış olması

4. Tüm çevirilerin öğrencinin eğitim gördüğü okulun (Lise, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi, Özel Lise) İngilizce öğretmenleri tarafından okunup, onaylanmış olması

5. Çevirilerin  bilgisayar ortamında yazılmış olması ve ayrıca CD ye kaydedilmeleri

6. Değerlendirmede, çevirilerinin aşağıda belirtilen  özelliklere sahip olmaları:

a)      Türkçe-İngilizce yazım ve dil kullanımı kurallarına uygun olmaları

b)      Edebi çeviride yaratıcılık, doğruluk ve özgünlüğe sahip olmaları

7. Katılımcıların çevirilerinin bir kopyasını kapalı zarf içinde aşağıda belirtilen iletişim adresine posta ya da kargo ile göndermeleri ve gönderecekleri zarfın  içine aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak koymaları:

a)      Velilerinin, İngilizce öğretmenlerinin ve katılımcı öğrencinin  iletişim bilgileri (Telefon numarası,  e-posta adresi, ev ya da iş adresi, vb.)

b)     Katılımcı öğrencinin ailesinin, çocuğunun yarışmaya girebileceğini onayladığını gösteren, imzalı izin belgesi

c)     Yarışmaya katılan çevirilerin kaydedildiği CD

8. Katılımcıların zarflarını  en geç  22 Mart 2013 tarihinde Çankaya  Üniversitesinin iletişim adresine ulaşacak şekilde postaya ya da kargoya vermeleri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT:

1. İçinde eksik bilgi ve evrak  bulunan başvuru zarfları ile son başvuru tarihi olan  22 MART 2013  tarihinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

2. Katılımcılar, yarışmaya sadece tek bir dalda  katılabilirler.

Ödül Töreni:

Tarih:  6 MAYIS 2013

Yer   :  Çankaya Üniversitesi – Merkez Kampus –  Kırmızı Salon

Saat  :  13:00

Üniversitemizde gerçekleştirilecek olan Ödül Törenimize tüm  katılımcı öğrenciler, velileri, okulların yöneticileri ve İngilizce öğretmenleri  davetlidir. Törenden sonra kokteyl verilecektir.

Detaylı  Ödül Töreni Programı yarışma sonuçlarıyla birlikte Çankaya Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Mütercim Tercümanlık Bölümünün aşağıdaki web sitelerinden ayrıca duyurulacaktır: (http://www.ell.cankaya.edu.tr / http://www.mtb.cankaya.edu.tr)

ÖDÜLLER:

1-      Çankaya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı İngiliz Dili ve Edebiyatı, Matematik Bilgisayar, Psikoloji ve Mütercim Tercümanlık Bölümleri ile Hazırlık Okulu öğretim üye ve görevlilerinden oluşan  jüri tarafından yapılacak olan değerlendirme  sonucunda İngilizce öyküleri, şiirleri ve çevirileri ilk  15’e giren öğrencilere plaket  ve hediye paketi verilecektir.

2-      İngilizce  olarak yazılmış  öykü,şiir ve çeviride  birinci olan  öğrencilere birer I PAD Tablet bilgisayar verilecektir.

3-      İngilizce olarak yazılmış olan öykü,şiir ve çeviride  ikinci, olan öğrencilere birer dizüstü bilgisayar  verilecektir.

4-      İngilizce olarak yazılmış olan öykü,şiir ve çeviride  üçüncü olan öğrencilere birer notebook verilecektir.

5-      İngilizce olarak yazılmış öykü,şiir ve çeviride  dördüncü olan öğrencilere birer fotoğraf makinesi verilecektir.

6-      İngilizce olarak yazılmış öykü,şiir ve çeviride  beşinci sırada bulunan öğrencilere birer sözlük seti  verilecektir.

7-      Yayınlanmaya değer görülen İngilizce öyküler, şiirler ve çeviriler Çankaya Üniversitesi tarafından yayınlanmakta olan Gündem dergisinde yer alacaktır.

Yarışma İletişim Adresi :

Çankaya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı ve

Mütercim Tercümanlık Bölümü Başkanlığı

Merkez Kampus Eskişehir Yolu, 29.km.

Yenimahalle  – ANKARA

Tel :         0312 233 14 10  (Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık Sekreterliği)

0312 233 14 13  (İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Sekreterliği)

0312 233 14 40  (Mütercim Tercümanlık Bölümü Sekreterliği)